Profiel

Ervaren, deskundig en betrokken

Tien jaar dagbladjournalistiek vormt de beste leerschool die een tekstschrijver zich kan wensen. Bij het Friesch Dagblad leerde Berber Bijma zich snel en grondig te verdiepen in onderwerpen, de taal van verschillende mensen te spreken en niet zenuwachtig te worden van deadlines. En vooral: om ieder onderwerp begrijpelijk en toegankelijk te verwoorden. De laatste jaren op de eindredactie gaven organisatorische en coördinerende vaardigheden een flinke impuls.

Als zelfstandig tekstschrijver heeft ze haar vakkennis verdiept en verbreed, bijvoorbeeld door ook teksten voor websites en folders te schrijven en door omvangrijke eindredactieprojecten uit te voeren. Artikelen voor diverse gespecialiseerde magazines hebben meer dan gemiddelde kennis opgeleverd, bijvoorbeeld op het terrein van zorg, sociaaleconomische onderwerpen en onderwijs.

Vakkennis, inhoudelijke kennis en betrokkenheid bij mensen en thema’s. Waar die drie samengaan, ontstaan heldere, bondige en aansprekende teksten. Voor iedere doelgroep.

Portfolio
Portret